"KHAIRUNAZWAN RODZY adalah lulusan IJAZAH Teater ASWARA dalam pengkhususan Pengarahan. Sekarang beliau merupakan penggiat seni di sekitar Kuala Lumpur. Beliau merupakan pengarah muda yang sangat berbakat yang telah mendapat perhatian dan kepercayaan ramai pihak, antaranya, ASWARA telah memberikan kepercayaan kepadanya bagi menjadi pengarah teater muzikal berkenaan tokoh besar negara ‘MUZIKAL TUN ABDUL RAZAK (2008) – di Panggung Eksperimental Aswara’, manakala pengarah filem popular yang hebat dan terkenal, Erma Fatima juga memberikan berkali-kali kepercayaan kepada beliau dengan melantik beliau sebagai penolong pengarah kepada pengarahnya, Erma Fatima sendiri di Istana Budaya dengan pementasan ‘TEATER SIRAH JUNJUNGAN’, ‘SIRAH JUNJUNGAN TAHAJUD CINTA’ dan ‘TEATER NATRAH’. Khairunazwan Rodzy juga merupakan seorang pendidik yang baik, beliau pernah menjadi tenaga pengajar untuk rancangan reality tv ‘PILIH KASIH 1 dan 2’- RTM. Rasa kepercayaan kepada beliau layak diberi, ini kerana beliau mempunyai banyak pengalaman dalam pengarahan teater, antara teater yang pernah diarahkan oleh beliau ialah ‘PEGAWAI KHALWAT (ASWARA)’ , ‘TEATER EKSPERIMENTAL – MANUSIA HINA (ASWARA)’ , ‘Muzikal Uda dan Dara (aswara)’, ‘No Exit (aswara)’, ‘Romeo dan Juliet (Aswara)’, ‘Gema Merdeka – Perjuangan Belum Selesai (Aswara)’, ‘Waktu – sebuah Eksperimen Merdeka(mtc)’, ‘Gema Merdeka – Muzikal Tun Abdul Razak (aswara. 2008 )’, ‘TyIcKoUnS – Tycoon (ASAWARA)’ , ‘Projek koken – pokok kelapa sayang (stor dbp)’, ‘projek koken – tanda – ikan paus (PJLa)’ , 'Selamat Jalan Anak Kafir (stor Dbp)' , ‘POKOK KELAPA SAYANG (UM, SOLARIS, ASWARA)’ , ‘MENYERAHNYA SEORANG PEREMPUAN (PeTA ASWARA)’ dan banyak lagi. Beliau juga pernah ke Korea dalam pementasan teater tradisional bangsawan untuk Festival Teater Massan. Selain bergiat aktif dalam teater, beliau juga merupakan guru teater, serta jurulatih lakonan di sekitar Kuala Lumpur."

-garapan PeTA-

Rabu, 13 Mei 2009

PeCaH KePaLa JuGaK!!!

dalam masa yang sama kini aku tengah sebuk memikirkan soal peperiksaan aku yang sedang berjalan, kerja rumah yang masih ada lagi, projek muzikal razak yang aku belum dapat keyakinan untuk berkarya, kajian tesis aku yang masih dalam bab 1, projek RS yang masih menunggu proposal, hari kak aku nak kahwen, projek video dbp yang agak masyuk jugak, projek pilih kaseh yang masih menunggu aku, duit UM yang masih aku tak dapat, kelas tie yang memenatkan otak, keadaan kekasih yang maseh tak calling2 aku, projek tatoo yang dalam prepro lagi dan problem cpu aku yang maseh tak leh on.

pecah kepala sikit lah!!! tapi kehidupan aku maseh dihiasi senyuman dibibir aku yang makin gelap akibat rokok yang tak berenti kepit kat bibir. obatnya senyum sendiri, kalau dapat tengok senyuman kaseh pasti terubat jugak otak aku ni tapi.... huh sunyi lagi...

biasalah aku bila mahu mula percutian ni maka ada saja lah program yang menghalang aku balik kampung... bila rasanya aku dapat balik kampung lagi ni....

P/S : BILA KITA DAPAT KAWAL EMOSI KITA MAKA KITA DIKATAKAN MENANG DALAM BANYAK HAL. AKU PERCAYA ITU. MAKA AKU TAKKAN SAKITKAN ORANG LAIN DENGAN EMOSI AKU DAN HIDUP DENGAN TENANG SEADANYA. KALAU ORANG ITU KATA DIRINYA SEBUK SAMPAI TAKLEH KONTROL, AKU CAKAP DALAM HATI... (Piiii raahhhh..... kalah lah tu). MAKA PILIHAN AKU SENTIASA SENYUM DIBIBIR DAN MATA.

4 ulasan:

Penjejak Badai berkata...

weh..projek pilih kasih tuh hang jd tnaga pengajar ke peserta?

wan berkata...

tenaga pengajar kata mereka yang menjemput aku hari tu....

Tanpa Nama berkata...

jemput tgk ccz menari

Blog Yang Sempoi berkata...

pi arr...masyuk tuh...

PemBaCa SeTia